HOMEPRODUCTINFOOLIJFOLIECREATIEFTIPS & WEETJESVRAGENCONTACTSITEMAPFR


Olijfolie & gezondheid

Olijfolie heeft een positieve invloed op onze gezondheid op volgende vlakken:

Olijfolie is een fruitolie en bevat bijgevolg een groot percentage aan polifenolen, die een belangrijke bescherming bieden tegen oxidatie. Dit effect wordt bekomen bij het inname van 20 g olijfolie.
Olijfolie is bovendien rijk (70 tot 80%)aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren. De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed.
Olijfolie is rijk aan vitamine E, welke bijdraagt tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress.
Omwille van zijn specifieke vetzuursamenstelling, past olijfolie in elk evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Het brengt een aantal essentiŽle voedingsstoffen aan belangrijk voor zowel oud en jong.

Voortaan kies je dus niet alleen voor producten op basis van olijfolie, omdat ze superlekker zijn, maar ook omdat ze passen in een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Het is dus zeker de moeite waard om olijfolie op te nemen in je voedingspatroon. Trouwens alle onderdelen van de mediterrane voeding moet je zeker eens proberen!

Het mediterrane voedingspatroon

 



| HOME | PRODUCTINFO | OLIJFOLIE | CREATIEF | TIPS & WEETJES |
| VRAGEN | CONTACT | FRANSE WEBSITE |
Copyright 2003 © www.vandemoortele.com